fbpx
//Melem protiv proširenih vena

Melem protiv proširenih vena

990RSD sa PDV-om

Proširene vene predstavljaju problem koji je poslednjih godina u porastu, a najčešći uzroci su genetika, tj. slabi zidovi vena, hormonske promene, starosna dob itd.
Melem protiv proširenih vena je kombinacija biljnih ulja (kantarion, maslina, lešnik, avokado) i eteričnih ulja (limun, kedar, pačuli, bosiljak, cimet), koji stimuliše epitelizaciju kože, smanjuje bol, otok, upalu i crvenilo i pospešuje prokrvljenost.

UPOTREBA
Melem naneti, u tankom sloju, na željena mesta više puta dnevno.

Šifra proizvoda: / Kolekcija: Ознаке: , , , , , , , , , ,

Opis

Melem protiv proširenih vena i problem proširenih vena

Proširene vene predstavljaju problem koji je poslednjih godina u porastu, a najčešći uzroci su genetika, tj. slabi zidovi vena, hormonske promene, starosna dob itd. Smatra se bolešću modernog doba. Uglavnom se smatraju kozmetičkim problemom, ali mogu biti veoma opasne. Melem protiv proširenih vena predstavlja efikasno sredstvo za borbu protiv ovog problema.

Melem je kombinacija biljnih ulja (kantarion, maslina, lešnik, avokado) i eteričnih ulja (limun, kedar, pačuli, bosiljak, cimet), koji stimuliše epitelizaciju kože, smanjuje bol, otok, upalu i crvenilo i pospešuje prokrvljenost.

UPOTREBA

Melem naneti, u tankom sloju, na željena mesta više puta dnevno.

Sastojci:

Kantarion – ulje ima veoma složen hemijski sastav. Osim hipericina, koji ovom ulju daje crvenu boju, sadrži i razne druge sastojke: etarsko ulje, smole, karoten, flavonoidne heterozide, kao i visoku koncentraciju vitamina C. Lekovito svojstvo,ovog ulja, potvrdilia su i mnoga naučna istraživanja. Posebno treba istaći njegovo antibakterijsko i antiinflamatorno dejstvo. Zbog ovako raznovrsnog sastava, kantarion ulje ima veoma široku primenu, pa je priznato, kako u farmaceutskoj, tako i u kozmetičkoj industriji.

Maslina – ulje je dobijeno specijalnim procesom proizvodnje, kako bi se njegova primena u kozmetičkim preparatima maksimalno iskoristila. Poboljšanje fizičkih karakteristika ovog ulja, ogleda se pre svega u minimalnim količinama boje i mirisa, što mu pruža široku upotrebu u kozmetičkoj industriji. Dodatak prirodnog vitamin E, obezbeđuje ovom ulju veću stabilnost i čini ga otpornijim na užeglost.

Lešnik – ulje koje obiluje vitaminima A, C, E i vitaminima B grupe, folnom kiselinom, omega- 3 i omega- 6 masnim kiselinama, mineralima… Pospešuje regeneraciju kože, hidrira je, vraća tonus i zateže.

Avokado – jedinstveno bobičasto voće je jedna od najhranjivijih namirnica na svetu. Neki ga svrstavaju u povrće usled svog neutralnog ukusa i povišenog sadržaja masti. Neki od hranljivih sastojaka su kalijum, B vitamin i lutein.

Etarska ulja – su najkoncentrovaniji oblik, lekovitih sastojaka jedne biljke. Uglavnom se dobijaju destilacijom ili presovanjem biljke ili nekih njenih delova. To su lako isparljive, nemasne supstance, intenzivnog mirisa. Delovanje jednog etarskog ulja zavisi od kombinacije i koncentracije raznih hemijskih supstanci koje se nalaze u njegovom sastavu. Na sastav i kvalitet etarskih ulja utiču karakeristike zemljišta, nadmorska visina, klima, način berbe i tehnika proizvodnje.

Додатна информација

Težina /
Zapremina

50ml