fbpx
//Melem za hemoroide

Melem za hemoroide

990RSD sa PDV-om

Melem protiv hemoroida je izbalansirana kombinacija biljnih ulja (kantarion, neven, maslina, kamilica, žuti noćurak) i eteričnih ulja (smilje, lavanda, iglice sibirskog bora), koja deluju antiseptički, protivuplano i anestetički na obolelo tkivo.

UPOTREBA: Melem u tankom sloju naneti na bolna mesta jednom dnevno (pre spavanja), a ako ima potrebe i više puta u toku dana.

Opis

Šta su to hemoroidi i melem za hemoroide?

Hemoroidi ili šuljevi su otečene vene, tj. meki čvorići plavkaste boje, u i oko anusa i donjeg dela rektuma. Stanja usled kojih dolazi do većeg pritiska na krajnjem delu debelog creva stvaraju uslove za razvoj hemoroida. Jedan od primera je trudnoća. Dugotrajno sedenje, zatvor i gojaznost su neki od faktora koji doprinose razvoju ovog problema. Melem za hemoroide pomaže kod problema sa hemoroidima izazvanih nekim od navedenih ili drugih uzroka.

Koji su to faktori koji doprinose razvoju hemoroida?

Ostali faktori koji doprinose razvoju hemoroida su i genetika, loša ishrana, psihički problemi, hormonske promene, određeni lekovi, nedovoljna fizička aktivnost, produžena upotreba laksativa. Osobe sa proširenim venama poseduju genetsku predispoziciju da razviju hermoroidalnu bolest.

Najčešći simptomi?

Neki od najčešćih simptoma hemoroida su svrab i peckanje, kao i izražen bol prilikom vršenja nužde.

Melem protiv hemoroida je izbalansirana kombinacija biljnih ulja (kantarion, neven, maslina, kamilica, žuti noćurak) i eteričnih ulja (smilje, lavanda, iglice sibirskog bora), koja deluju antiseptički, protivuplano i anestetički na obolelo tkivo. Eliminiše svrab i bol, zaustavlja krvarenje, ujedno radeći na jačanju samog obolelog tkiva.

Melem za hemoroide – UPOTREBA

Melem u tankom sloju naneti na bolna mesta jednom dnevno (pre spavanja), a ako ima potrebe i više puta u toku dana.

Pogledajte ostatak naše kolekcije melema.

Sastojci (biljna ulja):

Kantarion – ulje ima veoma složen hemijski sastav. Osim hipericina, koji ovom ulju daje crvenu boju, sadrži i razne druge sastojke: etarsko ulje, smole, karoten, flavonoidne heterozide, kao i visoku koncentraciju vitamina C. Lekovito svojstvo,ovog ulja, potvrdilia su i mnoga naučna istraživanja. Posebno treba istaći njegovo antibakterijsko i antiinflamatorno dejstvo. Zbog ovako raznovrsnog sastava, kantarion ulje ima veoma široku primenu, pa je priznato, kako u farmaceutskoj, tako i u kozmetičkoj industriji.

Neven – ulje je jedno od najvažnijih biljnih ulja za negu kože. Glavni sastojci neven ulja su flavonoidi, a osim njh sadrži i karotenoidne boje, kao i masna i etarska ulja. Neven ulje ima karkterističan miris i bledo žutu boju, ali mu to ne smeta da se nađe u velikom broju kozmetičkih preparata. Poseduje blago antiseptičko , antiinflamatorno, pa čak i antimikotičko dejstvo.

Maslina – ulje je dobijeno specijalnim procesom proizvodnje, kako bi se njegova primena u kozmetičkim preparatima maksimalno iskoristila. Poboljšanje fizičkih karakteristika ovog ulja, ogleda se pre svega u minimalnim količinama boje i mirisa, što mu pruža široku upotrebu u kozmetičkoj industriji. Dodatak prirodnog vitamin E, obezbeđuje ovom ulju veću stabilnost i čini ga otpornijim na užeglost.

Kamilica – ima umirujuće dejstvo na kožu. Blagotvorno dejstvo azulena kožu revitalizuje, smiruje, vlaži i regeneriše. Koristi se kod suve, osetljive i upaljene kože, kod akni, rozacee, dermatitisa, ekcema, psorijaze, osipa . Čisti kožu, smanjuje natečenost lica i popucale kapilare na licu, popravlja elastičnost i jača tkivo kože.

Žuti noćurak – ulje koje se smatra najbogatijim prirodnim izvorom esencijalnih masnih kiselina. Bogato je još i vitaminom E, kao i Ca, Fe, Zn i Mg. Odlično neguje kožu, usporava proces starenja i pospešuje regeneraciju oštećene kože.

Sastojci (etarska ulja):

Etarska ulja – su najkoncentrovaniji oblik, lekovitih sastojaka jedne biljke. Uglavnom se dobijaju destilacijom ili presovanjem biljke ili nekih njenih delova. To su lako isparljive, nemasne supstance, intenzivnog mirisa. Delovanje jednog etarskog ulja zavisi od kombinacije i koncentracije raznih hemijskih supstanci koje se nalaze u njegovom sastavu. Na sastav i kvalitet etarskih ulja utiču karakeristike zemljišta, nadmorska visina, klima, način berbe i tehnika proizvodnje.

Додатна информација

Težina /
Zapremina

50ml