fbpx
//Melem protiv virusnih bradavica – virusne bradavice

Melem protiv virusnih bradavica – virusne bradavice

990RSD sa PDV-om

Virusne bradavice su promene na koži, koje nastaju zbog delovanja humanog papiloma virusa (HPV) u epidermisu kože. Mogu nastati prenosom virusa sa čoveka na čoveka. Moguće je i da se kod jedne osobe prenesu sa jednog mesta na koži na drugo.

UPOTREBA
Melem naneti u tankom sloju na željene delove više puta dnevno i svaki put sačekati da se posle nanošenja osuši.
Tretman traje od 10 do 15 dana, a ako se ne dobije željeni rezultat posle prvog tretmana, napraviti pauzu 1 do 2 dana i krenuti iz početka.

Opis

Melem protiv virusnih bradavica i sastav

Melem protiv virusnih bradavica predstavlja kombinaciju biljnih ulja (kantarion, neven, maslina, macerat čička) i eteričnih ulja (čajno drvo, eukaliptus, iglice sibirskog bora, lavanda) koji trajno uklanja virusne bradavice, bez ostavljanja ožiljaka i pomaže kod gljivičnih oboljenja na telu.

Šta su virusne bradavice?

Virusne bradavice su benigne promene na koži koje nastaju usled delovanja humanog papiloma virusa (HPV) u epidermisu kože. Mogu nastati prenosom virusa sa čoveka na čoveka, ali se i kod jedne osobe mogu prenositi sa jednog mesta na koži na drugo. Najčešće se pojavljuju na prstima šaka, ali mogu nastati i na bilo kom drugom delu tela. Prisustvo ovog virusa uzrokuje prekomerni rast ćelija i dovodi do pojave ovih izraslina na koži. Uloga HPV virusa u organizmu još uvek nije potpuno jasna.

Melem protiv virusnih bradavica (virusne bradavice) – UPOTREBA

Melem protiv virusnih bradavica naneti u tankom sloju na željene delove tela više puta dnevno i svaki put sačekati da se posle nanošenja osuši.
Tretman bradavica traje od 10 do 15 dana, a ako se ne dobije željeni rezultat posle prvog tretmana napraviti pauzu od 1 do 2 dana i krenuti iz početka.

Ostatak naše ponude melema pogledajte ovde.

Sastojci:

Kantarion – ulje ima veoma složen hemijski sastav. Osim hipericina, koji ovom ulju daje crvenu boju, sadrži i razne druge sastojke: etarsko ulje, smole, karoten, flavonoidne heterozide, kao i visoku koncentraciju vitamina C. Lekovito svojstvo ovog ulja potvrdilia su i mnoga naučna istraživanja. Posebno treba istaći njegovo antibakterijsko i antiinflamatorno dejstvo. Zbog ovako raznovrsnog sastava kantarion ulje ima veoma široku primenu, pa je priznato kako u farmaceutskoj, tako i u kozmetičkoj industriji.

Neven – ulje je jedno od najvažnijih biljnih ulja za negu kože. Glavni sastojci neven ulja su flavonoidi, a osim njih sadrži i karotenoidne boje, kao i masna i etarska ulja. Neven ulje ima karkterističan miris i bledo žutu boju, ali mu to ne smeta da se nađe u velikom broju kozmetičkih preparata. Poseduje blago antiseptičko, antiinflamatorno, pa čak i antimikotičko dejstvo.

Maslina – ulje je dobijeno specijalnim procesom proizvodnje, kako bi se njegova primena u kozmetičkim preparatima maksimalno iskoristila. Poboljšanje fizičkih karakteristika ovog ulja ogleda se pre svega u minimalnim količinama boje i mirisa, što mu pruža široku upotrebu u kozmetičkoj industriji. Dodatak prirodnog vitamin E obezbeđuje ovom ulju veću stabilnost i čini ga otpornijim na užeglost.

Macerat čičak – ulje se često upotrebljava kod različitih ekcematoznih promena, opekotina i problematične kože.

Etarska ulja – su najkoncentrovaniji oblik, lekovitih sastojaka jedne biljke. Uglavnom se dobijaju destilacijom ili presovanjem biljke ili nekih njenih delova. To su lako isparljive, nemasne supstance, intenzivnog mirisa. Delovanje jednog etarskog ulja zavisi od kombinacije i koncentracije raznih hemijskih supstanci koje se nalaze u njegovom sastavu. Na sastav i kvalitet etarskih ulja utiču karakeristike zemljišta, nadmorska visina, klima, način berbe i tehnika proizvodnje.

Додатна информација

Težina /
Zapremina

50ml