fbpx
//Melem za oštećenu kožu

Melem za oštećenu kožu

990RSD sa PDV-om

Dejstvo ovog melema je bazirano na prirodnom antibakterijskom i antiseptičkom dejstvu komponenti, koja sinergistički podstiču regeneraciju suve, ispucale i oštećene kože.

UPOTREBA
Melem se u tankom sloju nanosi, na željena mesta, više puta dnevno.

Šifra proizvoda: / Kolekcija: Ознаке: , , , , , , , ,

Opis

MELEM ZA OŠTEĆENU KOŽU

Melem za oštećenu kožu blagotvorno deluje na razna oštećenja na koži. Kombinacija odabranih biljnih ulja (kantarion, neven, maslina, jojoba, žuti noćurak) i eteričnih ulja (mandarina i smilje) izuzetno je efikasna. Dejstvo ovog melema je bazirano na prirodnom antibakterijskom i antiseptičkom dejstvu komponenti. One sinergistički podstiču regeneraciju suve, ispucale i oštećene kože.

Melem za oštećenu kožu – UPOTREBA

Melem se u tankom sloju nanosi, na željena mesta, više puta dnevno.

Sastojci (biljna ulja):

Kantarion – ulje ima veoma složen hemijski sastav. Osim hipericina, koji ovom ulju daje crvenu boju, sadrži i razne druge sastojke: etarsko ulje, smole, karoten, flavonoidne heterozide, kao i visoku koncentraciju vitamina C. Lekovito svojstvo,ovog ulja, potvrdilia su i mnoga naučna istraživanja. Posebno treba istaći njegovo antibakterijsko i antiinflamatorno dejstvo. Zbog ovako raznovrsnog sastava, kantarion ulje ima veoma široku primenu, pa je priznato, kako u farmaceutskoj, tako i u kozmetičkoj industriji.

Neven – ulje je jedno od najvažnijih biljnih ulja za negu kože. Glavni sastojci neven ulja su flavonoidi, a osim njh sadrži i karotenoidne boje, kao i masna i etarska ulja. Neven ulje ima karkterističan miris i bledo žutu boju, ali mu to ne smeta da se nađe u velikom broju kozmetičkih preparata. Poseduje blago antiseptičko , antiinflamatorno, pa čak i antimikotičko dejstvo.

Maslina – ulje je dobijeno specijalnim procesom proizvodnje, kako bi se njegova primena u kozmetičkim preparatima maksimalno iskoristila. Poboljšanje fizičkih karakteristika ovog ulja, ogleda se pre svega u minimalnim količinama boje i mirisa, što mu pruža široku upotrebu u kozmetičkoj industriji. Dodatak prirodnog vitamin E, obezbeđuje ovom ulju veću stabilnost i čini ga otpornijim na užeglost.

Jojoba – prirodni emolijens, vraća koži vlagu i stvara efikasnu barijeru od štetnih uticaja spoljašnje sredine, vraća mekoću i elastičnost, sprečava pojavu suvih i bolnih zanoktica, a nokte hrani čineći ih čvršćim i sjajnijim.

Žuti noćurak – ulje koje se smatra najbogatijim prirodnim izvorom esencijalnih masnih kiselina. Bogato je još i vitaminom E, kao i Ca, Fe, Zn i Mg. Odlično neguje kožu, usporava proces starenja i pospešuje regeneraciju oštećene kože.

Sastojci (etarska ulja):

Etarska ulja – su najkoncentrovaniji oblik, lekovitih sastojaka jedne biljke. Uglavnom se dobijaju destilacijom ili presovanjem biljke ili nekih njenih delova. To su lako isparljive, nemasne supstance, intenzivnog mirisa. Delovanje jednog etarskog ulja zavisi od kombinacije i koncentracije raznih hemijskih supstanci koje se nalaze u njegovom sastavu. Na sastav i kvalitet etarskih ulja utiču karakeristike zemljišta, nadmorska visina, klima, način berbe i tehnika proizvodnje.

Додатна информација

Težina /
Zapremina

50ml