fbpx
//Melem protiv akni i bubuljica

Melem protiv akni i bubuljica

990RSD sa PDV-om

Melem protiv akni i bubuljica predstavlja kombinaciju biljnih ulja (koštice grožđa, jojoba, maslina, žuti noćurak) i eteričnih ulja (čajno drvo, lavanda), koja dubinski deluje na prisutne promene na koži. Podstiče ubrzano sazrevanje postojećih akni i bubuljica i sprečava nastanak novih.

UPOTREBA
Melem naneti, u tankom sloju, na željena mesta 2 puta dnevno.

Šifra proizvoda: / Kolekcija: Ознаке: , , , , , , ,

Opis

Melem protiv akni i bubuljica i šta su akne i bubuljice?

Njihov zajednički naziv na latinskom je acne vulgaris. Predstavljaju inflamatorno oboljenje kože, a uzrokovane su promenama kod folikula dlake i lojnih žlezda. Pogađaju veliki deo populacije, uglavnom tokom puberteta, ali se mogu javljati i decenijama kasnije. Melem protiv akni i bubuljica efikasno izlazi na kraj sa ovim neželjenih promenama.

Šta je razlog nastanka akni i bubuljica?

Akne i bubuljice su rezultat genetike, bakterijskih infekcija, stresa i hormonalnih promena, koje se javljaju bez obzira na pol i starosnu dob, ali su najčešće u pubertetu.

Sastav i delovanje melema

Melem predstavlja kombinaciju biljnih ulja (koštice grožđa, jojoba, maslina, žuti noćurak) i eteričnih ulja (čajno drvo, lavanda), koja dubinski deluje na prisutne promene na koži. Podstiče ubrzano sazrevanje postojećih akni i bubuljica i sprečava nastanak novih.

NAPOMENA

Tokom prve nedelje korišćenja melema može doći do pogoršanja stanja kože. Ovo nije ništa strašno, jer je to rezultat izbacivanja nečistoća iz svih slojeva kože, koje se na površini kože suše i otpadaju.

Melem protiv akni i bubuljica – UPOTREBA

Melem naneti, u tankom sloju, na željena mesta 2 puta dnevno.

Sastojci:

Semenke grožđa – ulje sadrži najefikasnije materije iz grožđa. Ovaj dragoceni proizvod, bogat je masnim aminokiselinama i to pre svega esencijalnom, linoleinskom kiselinom, koju naš organizam ne može da prozvede, pa  je neophodno nadoknaditi  je. Ulje semenki  grožđa, takođe je bogato, polifenolima, flavonoidima i proantocijanidinima. Zbog toga ovo ulje ima snažno antioksidativno dejstvo, koje je 20 puta jače od vitamina C i 50 puta od vitamina E. Njegov jedinstveni sadržaj, obezbeđuje  mu i antiinflamatorna, antibakterijska, pa čak i antialergijska svojstva. Koža ga brzo upija pa ne ostavlja mastan trag. Zbog toga je ovo hranljivo ulje obavezan sastojak ogromnog broja kozmetičkih proizvoda, pogotovo onih za lice i kosu.

Jojoba – prirodni emolijens, vraća koži vlagu i stvara efikasnu barijeru od štetnih uticaja spoljašnje sredine, vraća mekoću i elastičnost, sprečava pojavu suvih i bolnih zanoktica, a nokte hrani čineći ih čvršćim i sjajnijim.

Maslina – ulje je dobijeno specijalnim procesom proizvodnje, kako bi se njegova primena u kozmetičkim preparatima maksimalno iskoristila. Poboljšanje fizičkih karakteristika ovog ulja, ogleda se pre svega u minimalnim količinama boje i mirisa, što mu pruža široku upotrebu u kozmetičkoj industriji. Dodatak prirodnog vitamin E, obezbeđuje ovom ulju veću stabilnost i čini ga otpornijim na užeglost.

Žuti noćurak – ulje koje se smatra najbogatijim prirodnim izvorom esencijalnih masnih kiselina. Bogato je još i vitaminom E, kao i Ca, Fe, Zn i Mg. Odlično neguje kožu, usporava proces starenja i pospešuje regeneraciju oštećene kože.

Etarska ulja – su najkoncentrovaniji oblik, lekovitih sastojaka jedne biljke. Uglavnom se dobijaju destilacijom ili presovanjem biljke ili nekih njenih delova. To su lako isparljive, nemasne supstance, intenzivnog mirisa. Delovanje jednog etarskog ulja zavisi od kombinacije i koncentracije raznih hemijskih supstanci koje se nalaze u njegovom sastavu. Na sastav i kvalitet etarskih ulja utiču karakeristike zemljišta, nadmorska visina, klima, način berbe i tehnika proizvodnje.

Додатна информација

Težina /
Zapremina

50ml