fbpx
//Argan krem – AlekDerm Face & Body Cream

Argan krem – AlekDerm Face & Body Cream

600RSD sa PDV-om

Argan krem je fantastična, nežna i lagana formulacija za kvalitetnu negu celokupne kože lica i tela, bez parabena i veštačkih mirisa i boja.

Opis

Argan krem za sve tipove kože

Argan krem je fantastična, nežna i lagana formulacija za kvalitetnu negu celokupne kože lica i tela, bez parabena i veštačkih mirisa i boja.

Sastojci

Arganovo ulje je jedno od najtraženijih ulja za negu lepote, „tečno zlato“, pospešuje mikrocirkulaciju ćelija kože, hidrira kožu, smiruje upaljenu i iziritiranu kožu, reguliše lučenje sebuma, ujednačava ten, smanjuje bore, zateže, regeneriše i podmlađuje kožu. Ulje veoma bogato omega masnim kiselinama i vitaminom E. Hidrira i regeneriše kožu, vraća joj elastičnost i smanjuje vidljivost bora, čineći je sjajnijom i mekšom. Argan je endemsko stablo koje raste u jugozapadnom Maroku i regiji Tindouf u Alžiru. Raste na krečnjačkom tlu, a stablo je trnovito i krase ga mali listovi sa oblim vrhom. Listovi su od 2 do 4 centrimetra u dužini. Grane rastu i do 35 metara, a središte ploda sačinjava orah u kome se nalaze do tri semenke pune ulja. Za vreme berbe na drvo se puštaju koze. Pretpostavlja se da raste samo na tlu severne Afrike.

Allantoin poseduje blago keratolitičko dejstvo, daje koži svežinu, deluje protivupalno i podstiče zarastanje manjih oštećenja na koži.

Aloe vera ili„Zeleno blago“ za kožu, dobar je humektans i podstiče regeneraciju kože.

Bisabolol deluje protivupalno i regeneriše kožu.

Pantenol provitamin vitamina B5, pantotenska kiselina, dobar je humektans (ovlaživač kože), lako prodire u kožu i podstiče njenu regeneraciju.

Vitamini (AD2, E)

Vitamin E – antioksidans, neguje i zateže kožu. Najotporniji je prema toploti, kiseoniku, oksidaciji i UV svetlosti. Deluje kao antioksidans u oksidoredukcionim procesima, a smatra se da životinje i čovek nisu sposobni da sintetišu ovaj vitamin. Kada govorimo o imunitetu ljudskog organizma, vitamin E podstiče izgradnju antitela, kao i njihovu aktivnost. Veoma je važan po ćelijski imunitet, pozitivno utiče na proizvodnju limfocita i negativno na supstance koje imaju štetan uticaj po limfocite.

Vitamin AD2 – hidrira i hrani kožu, štiti je od spoljašnjih uticaja i sprečava akne i bore.

Hidrolati su blagi, neškodljivi, najbolji prirodni tonici za čišćenje kože.

Додатна информација

Težina /
Zapremina

100ml