fbpx
//AVOKADO ULJE 100ML NATURAL – 100% – PURE

AVOKADO ULJE 100ML NATURAL – 100% – PURE

623RSD sa PDV-om

Hladno ceđeno ulje avokada je jedno od ulja koja sadrže visok procenat hranljivih sastojaka potrebnih za negu kože. Veoma je bogato mono-nezasićenim masnim kiselinama (oleinskom  i  palmitoleinskom kiselinom), kao i polinezasićenim masnim kiselinama (linolnom kiselina i alfa-linolenskom kiselinom). U njegovom ulju nalazi se i obilje vitamina A, E, D, C i vitamini B kompleksa.  Visoka koncentracija antikosidanasa čine ga otpornim na uticaj spoljašnje sredine. Takođe sadrži sterole i fitosterole, karotenoide i određeni procenat minerala.

Šifra proizvoda: / Kolekcija:

Opis

AVOKADO ULJE

OPŠTE KARAKTERISTIKE:

Ulje avokada je jedno od ulja koja sadrže visok procenat  hranljivih sastojaka potrebnih za negu kože. Veoma je bogato mono-nezasićenim masnim kiselinama (oleinskom i palmitoleinskom kiselinom), kao i polinezasićenim masnim kiselinama (linolnom kiselina i alfa-linolenskom kiselinom). U njegovom ulju nalazi se i obilje vitamina A, E, D, C i vitamini B kompleksa. Visoka koncentracija antikosidanasa čine ga otpornim na uticaj spoljašnje sredine. Takođe sadrži sterole i fitosterole, karotenoide i određeni procenat minerala.

DEJSTVO:

Koža

Zbog svog specifičnog sastava hladno ceđeno avokado ulje se pokazalo vrlo efikasno u borbi protiv slobodnih radikala i prevremenog starenja kože. Takođe deluje na hidrataciju epidermisa i regeneraciju kože, potpomažući sintezu kolagena i elastina. Ovo ulje ima i određena antiinflamatorna svojstva, koja pomažu u umirivanju osetljive i iritirane kože, a zaslužno je i za pojačanu otpornost kože i njene hidrolipidne barijere.

Kosa

Ulje avokada svojim sastojcima na isti način deluje i na vašu kosu. Hraneći  i negujući kožu glave poboljšаva izgled i strukturu postojeće dlake, dok ujedno podstičete rast nove i zdrаve kose.

UPOTREBA:

Najveća prednost ulja avokada jeste činjenica da se može koristiti kao samostalni sastojak, ali i kao sastojak složenih kozmetičkih proizvoda za negu i regeneraciju kose i kože. Takođe se koristi i u izradi sapuna, hladnim postupkom.

Додатна информација

Zapremina

100ml